ÖKOllekció: zöldtető / ECOllection: green roof


Olvastam egy gyönyörű képekkel illusztrált cikket az alternativenergia.hu hírportálon a zöldtetőről : http://www.alternativenergia.hu/elkepeszto-fenyofa-nott-ki-a-tetobol-keppel/34040 ; minek hatására megszületett ez a kép, ami az új kedvencem. Maga a zöldtető nem csak zöld tető, hanem olyan födém, ahol a kertészeti a szigetelési rétegek szerves egységet alkotnak – úgyhogy bár több fácska kihajtott előző lakhelyem öreg tetőjén, az nem ez a fajta zöld tető – . Elsősorban a szélsőséges éghajlatú területeken van több évszázadra visszanyúló hagyománya, északon fűti, délen hűti a zöldtető alatt lakókat. Számomra egyébként erőteljesen megidézik Hobbitfalva hangulatát. 

Szeretem a stílusát és színvilágát. /Style and colours of it are really close to me.

I’ve read an article about the tradition of green roofs with some amazing photos, which inspired this picture of mine, which became my actual very favourite. They also call the atmosphere of Hobbiton for me.

Reklámok
Kategória: illusztráció/illustration, környezetvédelem/environmental protection | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) ÖKOllekció: zöldtető / ECOllection: green roof bejegyzéshez

  1. Zöldtető szerint:

    A zöldtetők ökológiai előnyei közül a legfontosabbak: az oxigéntermelés, a szén-dioxid-megkötés (fotoszintézissel), a levegő tisztítása, a porszennyezés csökkentése, a páratartalom szabályozása, a környezeti klíma javítása, a hőcsillapítás, a hangszigetelés, a csapadékvíz visszatartása, csatornarendszer kímélése, élettér biztosítása a rovarok és a madarak számára, esztétikai és pszichológiai hatás.

    Oldalunkon jól láthatóan szemléltetjük a zöldtetők rétegfelépítését, és leírjuk milyen funciót töltenek be az egyes rétegek. Összegyűjtöttük a leggyakoribb zöldtetős csomópontokat, amiket szerkeszthető formában tölthetnek le.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s