The Cover / A borító


Jelenleg felújítási munkák folynak nálunk, aminek a jutalma az első saját stúdióm lesz a ház padlásterében (amit végre nem osztok meg a ruhaszárítóval, biciklikkel, sátrakkal, stb.)! Ezért most nagyjából 3 szobányi holmi van bezsúfolva 1 szobába, ami kicsit nehézkessé teszi a dolgok megtalálását. Úgyhogy a Sketchbook Projektre készített könyvecském borítója úgy készült, hogy egy szabad lépcsőfokra menekítettem némi festőfelszerelést, kizártam a káoszt a fejemből, és megfestettem, amíg a kislányom a délutáni álmát aludta.  A skicceket pedig együtt készítjük mostanában. Mindig van rajzolós papír az asztalon, úgyhogy a minap jobb híján az ő filceivel lefirkantottam, ahogy a szoba közepén pörög kibontott hajjal,  ő meg kiszínezte…  We have some constructing work going on at the moment, and the reward of it is going to be my very first studio (not shared with drying clothes, bycicles, tents, etc.). So we have staff for 3 rooms crowded into 1, which makes finding things a bit difficult. Therefor I painted the cover of the Sketchbook on one of the stairs I quickly emptied to make some space for my painting set while my daughter had her afternoon nap . But we make the sketches together nowadays. Always having paper for drawing on the table I could make a quick sketch (using her pen) of her spinning in the middle of the room with hair down the other day, and she coloured it for me.

Az előző bejegyzés végén egy kedves olvasóm megkérdezte, mi is ennek a Sketchbook Projectnek a jutalma. Kicsit olyan ez, mint amikor az Alma együttes megkérdezi: és mit kap a legügyesebb? … SEMMMIT! Legalábbis semmi kézzelfoghatót, nekem a fő jutalom, hogy egy alkotói közösség tagja lehettem, és hogy gyakorolhattam egy témára, határidőre rajzolni. Velejárója még, hogy sokan láthatnak, és a digitalizált könyvecske felkerül a szervezők oldalára, itt lesz majd: http://www.arthousecoop.com/users/Lidudu. Áprilistól pedig világ körüli útra indul több ezer másik vázlatfüzettel együtt, olyan vándorkiállítás jelleggel, könyvtárakban, galériákban lesznek láthatók, főleg az USÁ-ban, illetve egy kisebb válogatás jön Londonba és utazik Melbourne-be. A turné után pedig a Brooklyn-i Művészeti Könyvárban lesz fellelhető, itt bárki megnézheti, elolvashatja. I had a nice blogger asking about the reward of The SketchbookProject. Well, it’s a bit like what is the reward of having fun with your friends. Nothing tangible.  For me the reward is participation, being the member of a creative community, and the practise of illustrating a whole book with a given topic and deadline. A lot of people can see it, it is going to be there: http://www.arthousecoop.com/users/Lidudu on Art House’s website and will go a world tour among thousands of other sketchbooks, mainly in the USA, concerting at libraries and galleries and a smaller collection is going to London and Melbourne. After the tour it is going to be found at Brookly Art Library where anyone can have a look at it and read it.  

Így  nézett ki 2011 novemberében, amikor megérkezett: A photo of it when arrived in November 2011:

és most: and now:

a teljes borító pedig ilyen: so the full cover is like that:

Örömmel olvasnám, mit gondoltok róla, úgyhogy bátran írjatok, commenteljetek, like-oljatok, twitteljetek vagy pineljetek!:)  I would be happy to know what you think, so please feel free to write, comment, like, tweet or pin!:)

Hiányozni fog… 🙂 I’m gonna miss it… 🙂

Reklámok
Kategória: gyerekszoba, illusztráció/illustration, könyv/book, Uncategorized
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) The Cover / A borító bejegyzéshez

 1. Krausz Krisztina szerint:

  Lídia, nagyon ötletes ez is. Az külön tetszik, hogy meghagytad natúran, festetlenül a borító egy részét! Nekem ilyen eszembe se jutott volna. Nem mint hogyha nekem lenne közöm az ilyesfajta alkotáshoz… Remélem, bejárja a neved a világot, sikeresen!
  Ha hiányozni fog, gondolj ki magadnak egy-egy ilyen sketchbook-témát és rajta! 🙂

 2. Tkri szerint:

  Annyira jó, nagyon ügyes vagy!
  Várjuk a híreket, hogy milyen lett az új stúdiód!!!

 3. lidiasteiner szerint:

  Köszi szépen, lányok! Nagyon jól esik a támogatásotok!
  Már alig várom, hogy rendeződjenek a terepviszonyok, és újra tudjak festeni, majd mutatok fotókat….:)

 4. Niki szerint:

  Ez kicsi vagy normál moleskine? Már látom a szemeim előtt, a Moleskine limited edition-t Lídia Steiner illusztrációval 🙂 én tuti vennék.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s