Honnan hová? / From Where to Where?


Azt hiszem, lassan el kellene neveznem ezt a kislányt, aki a logómon és a fejlécemen ácsorog. Úgyhogy arra gondoltam, visszanézem, hogyan alakult ki a karaktere. Az egész történet ezzel a firkával kezdődött, amit a kislányom, Dorottya, ébredés utáni édes pofija ihletett … I think it’s high-time to name the little girl standing on my logo and heading. So I thought to look back and see how her charater has evolved. The whole story started with this little scrabble, which was inspired my little daughter, Dorottya’s sweet after-nap cheeks…

… aki ekkor 1 és 1/4 éves volt és meglepően sok, sűrű és hosszú haja van születése óta. …who was 1 and 1/4 at this time, having a surpisingly lot, bushy and long hair sice her birth.

Szóval Dorottya nőtt nőtt, a hajával együtt, amit már az apukája is be tudott gumizni, és elkezdett nekem segíteni a házimunkában… So Dorottya was growing, just as her hair, which could be pigtailed by her dad as well by now, and started helping me at houseworks…

Nekem pedig egyre több rajztémát adott, a házimunka meg… viszont megjelent a csipkés ruhaszegély! She gave me more and more ideas for drawing, while chores… however lacy border appeared!

Ezen a képen pedig Dorottya (jobbra) most, majdnem 2 évesen, tánc közben, nagyon fáradtan, igazából ez már olyan mozdulatlan tánc volt az édes a kis partnerével… And this is Dorottya now (on the right), nearly 2, while dancing, quite tired, actually it was rather a non-moving dance with her sweet little partner…

Ezeket az pillanatokat nagyon szeretem. Ritkán sikerül lefotózni őket, de a fejemben sokáig megvannak, ezeknek a hangulatából született ez a cicás kép, ami most a logómra került. I adore these moments. I can rarely take photos of them, but I keep them in my mind for a long time, and the atmosphere of these made me create this picture with kitten, which became my logo pic. 

… és persze a kislányom mindig el is mondja, hogy Dodó van a képen. Ám mivel léteznek édes szőke kislányok is, megszületett ez a szőke kislány is… … and my daughter always tell that it is Dodo on the pic. But as there are cute little blondes as well, this blonde little one was born…

… aki a pici kutyákat szereti.  …who loves small dogs.

Így alakult, illetve alakul most is ez a sorozat. Milyen név illene rájuk? Merre folytatódjon a történetük? Legyenek fiúk is? Tesók? Barátok? Nagyon érdekel a véleményetek! So that’s how this story has been evolving. What name would you give to these little ones? How should the story continue? Should there be boys? Friends? Sisters and brothers? Please, let me know what you think!

Kérlek, bátran kommentáld, tweeteld vagy pineld a Neked tetsző képeket, vagy csatlakozz a Facebook oldalamhoz (jobbra fönt), ha szeretnéd követni, éppen min dolgozok! Köszi szépen!Please, feel free to comment, tweet or pin my pics or like my FB page (above right) if you would like to follow my work! Thanks a lot!

Reklámok
Kategória: illusztráció/illustration, kislány/girl, Uncategorized
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Honnan hová? / From Where to Where? bejegyzéshez

 1. Asztalos Éva szerint:

  Igen! Legyen fiú is! Olyan kis csintalan fajta…mint aki zoknicsalival fogja az aranyhalakat, csúzlival a zsebében. Focizik a kutyákkal, kerítésen át és fel a fára mászik, kézzel törli ki a lekváros üveget és huncut kíváncsisággal és nagy adag büszkeséggel néz anyára, hogy mit szól hozzá. :))
  A barna kislány Panka, a szőke Lili lehetne, a kisfiú pedig Bence (vagy Bendegúz).

 2. Krausz Krisztina szerint:

  Éva ötlete nagyon jó! Lehetne mellé egy jókisfiú is, szemüveges, könyvvel a kezében, komoly arccal kísérletező. Kíváncsi lennék a Steiner-ecsetből hogy jön ez ki! 🙂
  Aztán miután kész vagy ezekkel, keress meg egy írót, hogy írjon rá meséket! Ahogy zenére lehet írni szöveget, meg szövegre zenét, biztos ez is működik így. Lehet, túl naív vagyok, hogy ez ennyire pofonegyszerű…
  Kislányotok tündéri! A neve elvarázsol, nekem is tetszik, csak a mi családnevünk mellé hosszú és ugyanolyan kemény hangzású.

 3. lidiasteiner szerint:

  Ú, ez is nagyon jó!!! Köszi szépen, Kriszti!! Én is kiváncsi vagyok rá:)))

  Igen, jó lenne! Persze, hogy lehet! 🙂 Ősszel lesz a következő Aranyvackor pályázat, arra szeretnék megint jelentkezni ezekkel a figurákkal, meg akár általam írt mesével hozzájuk. A kiadók, akiket megkerestem, egyelőre mérsékeltnek mondható érdeklődést mutatnak, de előbb-utóbb biztos megtalálom majd azt, aki lát bennem fantáziát! :)) Köszi a biztatásotokat, sokat jelent!

 4. Niki szerint:

  Egyszerűen imádnivaló. Szerintem, jöhetnek a barátok, na és persze a szerelem:) A mi kislányunk Emília ( Mimi), a szőke kislány tiszta Ő. 🙂 Csutiban már mi is jók v agyunk. dodó nagyon szép kislány.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s