Könyvmolyoknak…*For Bookworms…


Alapvetően roppant egyszerűen gondolkodok a dolgokról, így az olvasásról is. Szerintem a kicsi könyvmolyok úgy képződnek, hogy lemásolják a nagyokat, úgyhogy ha a gyerekemből olvasó embert szeretnék, a legtöbb, amit ezért tehetek, hogy sokat olvasok… I have the most simple mind, about reading as well. My theory is that small bookworms are created by copying elder bookworms. So if I want my child to be a Reader, all I have to do is reading myself…

A könyvek iránti rajongásom miatt – is – igazán nagy megtiszteltetésnek éltem meg, hogy nemrég megkerestek az Író Cimborák és azóta olykor-olykor feltűnik egy-egy képem a blogjukon. * So books and I have a special relationship. No wonder I felt really honoured when Contemporary Hungarian Children Book Authors invited me to illustrate some of their works.

Ez a kép Szabó T. Anna Iskocka című verséhez készült. Node, kik is azok az ÍRÓ CIMBORÁK? A kortárs magyar mesekönyvillusztrátorok, az Illusztrátor Pajtások mintájára Finy Petra és Dávid Ádám kigondolta, hogy valami hasonló műhelymunka indulhatna a gyermek- és ifjúsági irodalom területén (is) alkotó szerzők között. Így létrehozták az Író Cimborák virtuális fórumát [http://irocimborak.blogspot.com/] és egy facebook oldalt, ahol a blog új bejegyzéseit követheted. A céljuk, hogy összehozzák a kortárs magyar meseírókat, gyermek- és ifjúsági irodalom művelőit és a gyerekszínházi szerzőket és megmutassák magukat Neked, kedves Olvasó. A szerzők között ott van Finy Petra, Kiss Ottó, Mészöly Ágnes, Ovlachi Alíz, Nyulász Péter, Lackfi János, Miklya Luzsányi Mónika, Tasnádi Emese, Simon Réka Zsuzsanna és még sok nagyszerű szerző… My picture above illustrates a poem of Anna T. Szabó. They created a blog and a facebook page to share their poems and short stories, making it a meeting point of members of Contempory Hungarian Children Literature, and Readers.

“Hanem aki egyszer rákapott az olvasásra, az nem mond le róla többé. Éppen azért, mert az olvasó ember számára az olvasás gyönyörűség. Ahogy a táplálék nemcsak arra jó, hogy fenntartsa a testünket, hanem arra is, hogy élvezzük az ízeket. Az olvasás is szakadatlanul gazdagít, de úgy, hogy elsősorban az élvezetet, a gyönyörűséget élvezzük.”
Hegedüs Géza

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s